Suosituimmat e-urheilupelit listattuna

Tietokone- ja konsolipelejä on nykyään niin paljon, että niiden laskeminen alkaa olla jo hankalaa. Kaikista peleistä muutama erottuu muista selvästi, ja nämä pelit ovat erittäin suosittuja e-urheiluyhteisön keskuudessa. Ne kaikki sisältävät taistelua ja strategisia valintoja, joissa tarvitaan koko joukkueen panosta.

Tässä on lista suosituimmista e-urheilupeleistä!

 

1. Dota 2

Dota 2 on ilmaiseksi pelattava multiplayer battle arena -peli, jonka on luonut Valve Corporation. Peli on jatko-osa Defense of the ancientsille (DotA), joka oli faniyhteisön tekemä muokkaus Warcraft III: Reign of chaosiin. Pelissä kaksi 5 hengen joukkuetta pelaa toisiaan vastaan yrittäen tuhota vastustajan tukikohdassa olevan Ancient-rakennuksen.

Dotan kilpailuskene on laaja ja erittäin aktiivinen. Joukkueita on ympäri maailmaa ja turnausten palkinnot saattavat mennä miljooniin, ja pelissä on korkeimmat palkinnot kaikista e-urheilupeleistä. Dota 2 turnauksissa jaettu yhteensä jopa 95 miljoonaa US dollaria, mikä on eniten kaikista lajeista. Turnauksia on kuitenkin suhteellisen vähän. Suurin turnaus on nimeltään The International, joka pidetään Seattlessa. Turnaus on Valven järjestämä, minkä lisäksi Valve sponsoroi pienempiä ja useammin pidettäviä turnauksia, joita sisäpiirissä kutsutaan nimellä Majors.

2. League of Legends

League of Legends (LoL) on myös multiplayer online battle arena -peli. Pelin on kehittänyt Riot Games. Peli sai inspiraationsa Warcraft III: The Frozen Thronen modesta, Defense of the Ancients. LoLin suosituimman pelimuodon tehtävänä on ohjata sankarihahmoa ja tuhota vihollisen Nexus-rakennus. Vuodesta 2016 lähtien pelillä on ollut yli 100 miljoonaa aktiivista pelaajaa kuukausittain.

LoL on myös yleensä katsotuin peli Twitch-palvelussa. 2016 LoL World Championshipia katsoi 43 miljoonaa ihmistä, ja palkintoja jaettiin yli 6 miljoonan US dollarin edestä. Lolissa jaetaan toiseksi eniten palkintorahaa ja turnauksiin osallistuu toiseksi eniten pelaajia. Rahaa siis tehdään e-urheilulla huimia määriä.

3. Counter-Strike: Global Offensive

CS:GO on moninpeli ensimmäisen persoonan ammuntapeli, joka on jo neljäs Counter Strike -franchisen peli. Peliä voi pelata Windowsin ja Macin lisäksi Xbox 360:lla sekä Playstation 3:lla sekä Linuxilla. Pelin idea on sama kuin vanhoissakin versioissa.

Kaksi joukkuetta, terroristit ja vasta-terroristit kilpailevat toisiaan vastaan terroristien yrittäessä suojella panttivankejaan tai asettaa ja räjäyttää pommi ja vasta-terroristien yrittäessä estää tämä tai vaihtoehtoisesti vapauttaa panttivangit. CS:GO -turnauksissa jaetaan 3. eniten palkintorahaa, ja turnauksissa on yhteensä eniten pelaajia.

4. StarCraft II

Vuonna 2010 julkaistulle StarCraft II:lle järjestetään eniten turnauksia kaikista e-urheilupeleistä. Peli on erittäin suosittu Etelä-Koreassa, jossa Star Craft -mestarit ovat kansallissankarin asemassa. Peli on jatko-osa 1998 julkaistulle StarCraftille. Peli on real-time strategiapeli, jossa on kolme eri heimoa, jotka taistelevat keskenään.

5. Counter Strike

Counter Strike (CS) on edellä mainitun CS:GO -pelin edeltäjä, joka julkaistiin vuonna 2000. Alun perin pelin kehittivät 2 harrastajaa ilmaiseksi modiksi Half-Life -videopeliin. CS:ssä on jaettu 5. eniten palkintorahoja, ja sen turnauksissa on niin ikään 5. eniten pelaajia, mutta turnauksia on yhteensä vähiten näistä viidestä pelistä.

E-urheilussa hyvä joukkue on kaikki kaikessa. Oman tiimin kesken harjoitellaan ankarasti ennen turnauksia ja pelistrategia hiotaan kohdalleen viimeistä liikettä myöten. Menestyneimmät joukkueet ovatkin pelanneet yhdessä useita vuosia ja tietävät tasan tarkkaan toisten vahvuudet ja heikkoudet. Suomalaisia joukkueita on kisoissa nähty muun muassa Team Finland ja Helsinki REDS. Suomalaispelaajia on jäseninä myös muissa tiimeissä ympäri maailmaa.